Böda Hamns camping slåss mot jätten i norr

Det är spännande hur affärerna för företag kan skjuta i höjden, bara de syns i tv. Ett exempel där är Böda Sand, som efter tv-serien med samma namn har blivit helt fullbelagd. Där trängs husvagnsägare med husbilsägare, och längre bort har några ungdomar slagit upp sitt tält. Det är ett jättemaskineri som drivs runt på norra Öland varje sommar. Och det är stora kostnader involverade.

Det är dock den mindre aktören några kilometer söderut som blir spännande den här gången. Vi släpper tv-kamerornas bländvita leenden, raggarbilarna och tälten för ett ögonblick. I Böda Hamn finns nämligen familjecampingen Böda Hamns Camping. Här är kommersen inte lika påtaglig, och det råder minst sagt ett lugnare tempo. Ändå är det en camping som är full av liv. Här har familjer ställt upp sina husvagnar för sommaren, några holländska turister styr vant in sin husbil bland övriga campingvagnar. Och att hyra stuga här är inga problem, det är nämligen en lite lugnare del av Öland.

Personalen på campingen känns igen

Bland personalen syns ständigt återkommande ansikten, och ägaren Paul driver det med lika mycket flit som entusiasm och glädje. Genom att erbjuda campingplats och stugor på ett lugnare område, precis invid Ölands troligtvis finaste strand, är en ynnest som få är förunnade. Här råder en familjär stämning, samtidigt som det är nära till alla välbehövliga faciliteter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.