Motorsågar och röjsågar i skogsarbete

Att använda sig av motorsågar och röjsågar i skogsarbete är precis vad de är tänkta att användas för. Men med det sagt så är det en del saker att tänka på. Framförallt så gäller detta säkerheten för personen som använder sig av motorsågar eller röjsåg i skogsarbete. För oavsett hur erfaren man är när det gäller att arbeta med motorsågar eller en röjsåg så kan man alltid råka ut för något.

Därför är det väldigt viktigt att man använder sig av korrekt skyddsklädsel när man arbetar i skogen. Framförallt om man inte har någon som finns i närheten. Egentligen ska man aldrig göra skogsarbete med en motorsåg eller röjsåg om inte någon annan finns i närheten.

Främst för att det då inte finns någon som kan hjälpa till om det värsta skulle hända. Men även för att hjälpa till med själva arbetet. Något som man kanske inte tänker på men det kan vara ett väldigt tufft arbete.

Det absoluta minimum man bör ha på sig är hjälm, skyddsglasögon och byxor som är skyddande. När det gäller byxor så finns det flera skyddsklasser och det kan vara bra att läsa på om dessa. Då det kan rädda livet på dig själv eller någon annan i framtiden.

Ska man använda motorsågar och röjsågar i skogsarbete?

Både motorsågar och röjsågar är optimala att använda i skogsarbete. Men med det sagt så finns det flera saker som kan göra de mer eller mindre lämpliga. Främst så finns det stora skillnader mellan olika modeller av dessa maskiner. En del är inte användbara om man vill göra tyngre skogsarbete under en längre tid.

Därför är det viktigt att man köper de som är anpassade för att användas i skogsarbete. Då kommer man minska problemen som annars enkelt kan uppstå. Man måste även tänka över om man ska använda eldrivna eller bensindrivna verktyg.

Vilken typ man ska välja är dock nästan omöjlig att svara på. En modern motorsåg och röjsåg som är eldriven kan fungera minst lika bra som de bensindrivna. Mycket handlar om vilka möjligheter man har med extra batterier och liknande. Samma sak om man inte har tillgång till bensin i området man arbetar i.

Man måste helt enkelt välja de maskiner som passar det arbete man behöver göra och där man inte blir begränsad av maskinen. Något som många inte alltid tänker på när de ska välja mellan eldrivna och bensindrivna maskiner.

Vart ska man köpa en motorsåg och röjsåg för skogsarbete?

Det vanligaste idag är att man köper nästan allt på nätet och det gäller även en motorsåg eller röjsåg. Man kan genom att beställa detta på nätet undvika att behöva åka till en butik. Dessutom så är det nästan alltid billigare att köpa både motorsågar eller en röjsåg på nätet. Något som i slutändan kan betyda ett extra batteri eller mer pengar i plånboken.

Det viktiga är dock att man läser på ordentlig om vilka modeller som man har att välja mellan. Då det finns gott om modeller av båda sorters maskiner.

11 996 Comments